Smar spożywczySmar spożywczy - jest środkiem smarnym przeznaczonym do użytku w przemyśle przetwórstwa spożywczego i produkcji napojów. Obecność znaku NSF na produkcie oznacza, iż produkt ten został oceniony, przetestowany i certyfikowany przez NSF International i uznany jest jako zgodny z międzynarodowymi standardami przemysłu spożywczego, od momentu wejścia polski do Unii Europejskiej oznacza to, że jest równiez certyfikowany w naszym kraju.. Aby uzyskać prawo do wykorzystania znaku NSF producent poddany zostaje surowej ocenie i testom swoich wyrobów, jak również okresowym, rygorystycznym i niezapowiedzianym kontrolom w zakładzie produkcyjnym. Regulacje dotyczące smarów: NSF H1 - Ogólne, przypadkowy konatkt. NSF H2 - Ogólne, brak kontaktu. NSF H3 - Emusje HX-1 - Składniki dla użycia w środkach smarnych H1 (Przypadkowy kontakt) HX-2 - Składniki dla użycia w środkach smarnych H2 (Brak kontaktu) HX-3 - Składniki dla użycia w środkach smarnych H3 (Rozpuszczalne oleje)
Regulacje dotyczące powłok: R1 - Pokrycia do stosowania na powierzchniach bezpośrednio do kontaktu z żywnością R2 - Pokrycia do stosowania na powierzchni strukturalnych RX-1 - Składniki stosowane w R1 Coatings RX-2 - Składniki stosowane w Coatings R2 Jednym z wiodących producentów smarów jest firma Molykote.
Molykote, to specjalne produkty smarne do konserwacji i utrzymania urządzeń stosowane wszędzie tam, gdzie warunki pracy wykluczają stosowanie środków konwencjonalnych - ekstremalne temperatury, agresywne środowisko, itp. Podstawowe smary spozywcze produkowane przez Molykote: Molykote G-0050FG, Molykote G-0051FG, Molykote G-0052FG
Więcej infiormacji o msarach spożywczych znajdziesz tutaj. Więcej informacji uzyskasz wysyłając maila abs@lu.onet.pl
|
www.silikony.net |